Endret: 4 jun 2019     Opprettet: 13 feb 2019

Elbil-prosjektet: Ofte stilte spørsmål

Vi anbefaler alle eksisterende og potensielt nye elbil-eiere å lese rundskriv 6 og informasjonen fra orienteringsmøtet.

Vi minner spesielt om at a​​​​​lle som ønsker ladestasjon i fremtiden, også de som har ladestasjon i dag, må fylle ut dette bestillingsskjemaet.
Bestillingsfrist for å garantert bli med i første runde: 15. februar 2019.

All informasjonen til tross, så dukker det opp noen spørsmål i et så stort prosjekt - både direkte til styret og på orienteringsmøtet. Vi legger derfor ut svar på de vanligste, som ikke er dekket i presentasjonen fra orienteringsmøtet, her.

 • Det henger en lapp i garasjen/på bilen min om at min garasjeplass ikke kan brukes en periode pga arbeid med anlegget. Hva gjør jeg?

  Send en mail til styret med garasjeplassnummeret ditt, bilnummeret ditt og fra til tidspunktet for når du trenger å stå på gjesteparkeringen. Styret vil klarere dette med p-service.
  Siden mange av bilene i garasjen ikke er i garasjen når vi/elektrikerne er der, og p-service er avhengig av bilnummer, så er det dessverre vanskelig for oss å få til dette uten at dere selv må melde inn bilnummer og behov.
   
 • Hvis vi ikke bestiller ladestasjon nå, når blir neste mulighet?

  En forutsetning for den prisen som nå er satt er at det monteres minst 5 ladestasjoner samtidig. Styret vil ta imot bestillinger fortløpende og sannsynligvis bestille montering ca 2 ganger i året. Neste mulighet blir derfor sannsynligvis til høsten.
  Hvis det haster å få montert ladestasjon mellom monteringsrundene, finnes det en mulighet for å bestille separat montering mot et tillegg i prisen.
   
 • Er det mulig å dele opp regningen/få hjelp med finansiering?

  Bravida har dessverre ikke noe opplegg for å tilby dette.
  Borettslaget har dessverre heller ikke noen mulighet til å gi enkeltbeboere lån.
  OBOS-forvaltning kan tilby betalingsutsettelse/oppdeling av beløpet. Dette er imidlertid noe de tar seg svært godt betalt for, og derfor ikke noe styret vil anbefale.
  Til de som har problemer med finansieringen vil vi derfor anbefale å ta opp et privat lån, f.eks gjennom OBOS Bank.
   
 • Hva skjer når jeg skal selge leiligheten min?

  Ladestasjonen som monteres tilhører leiligheten, og skal ikke nedmonteres når du flytter. Verdien av ladestasjonen må tas med i prisantydningen, på lik linje med andre fastmonterte ting.
   
 • Jeg kjører en Renault Zoe, som ikke passer til den ladestasjonen som er valgt til fellesløsningen. Hva gjør jeg?

  Renault Zoe er den eneste elbilen i det norske markedet som ikke passer til ladestasjonen som vi har valgt. Det finnes imidlertid muligheter til å tilpasse dette slik at det skal fungere likevel. Kjører du eller har planer om å kjøpe Renault Zoe og er usikker på hvordan dette blir, så ta kontakt med styret så hjelper vi deg å finne en løsning. Skriv evt. også gjerne på bestillingsskjemaet at det gjelder en Renault Zoe.
   
 • Jeg bruker motorvarmerkontakten i garasjen, kan jeg fortsette med det som før?

  Slik vi  ser det er det egentlig ikke behov for motorvarming i garasjene våre da de er frostsikre selv på de kaldeste vinterdagene. Styret er klar over at enkelte også bruker disse kontaktene til andre formål, men dette er altså ikke tillatt. Vi har også sett eksempler på kreative løsninger rundt disse kontaktene som kan være brannfarlig. I tillegg så er det slik at vi ikke har noen mulighet til å lese av forbruket på disse kontaktene og belaste den enkelte beboer for bruken, dette må altså dekkes av fellesskapet.
  Det er altså flere grunner til at vi nå har besluttet at alle motorvarmerkontaktene i garasjene vil bli nedmontert.
  Har du et særskilt behov for strøm i garasjen, så ta kontakt med styret så vil vi se på om det er mulig å løse.
   
 • Hva med gjester som kjører elbil, blir det mulighet for dem til å lade på gjesteparkeringen?

  Lademulighet for gjester er i utgangspunktet ikke en del av dette prosjektet.
  Styret vil se på hva slags muligheter vi har for å evt. få dette til.